Retroverket öppnar popup-butik i Nyköpings hamn från 6/6

UPPDATERING:
Vi stänger vår butik på Östra Kyrkogatan den 13/6 men kommer att öppna en ”popup-butik” i Nyköpings Hamn fr.o.m. den 6/6. Där kommer vi att ha öppet vissa eftermiddagar/kvällar under juni/juli/augusti/september – mer info kommer!

Välkomna till Östra Längdgatan 7!

—————————————–

Kort version:
13/6 stänger vi den fysiska butiken men Retroverket kommer troligen att leva vidare i någon mindre/alternativ form. Mer info kommer. TACK till alla er som stöttar oss!

Längre version:
Det är med blandade känslor vi stänger ner vår fysiska butik 13/6. I drygt tre år har vi haft det stora nöjet – men även kämpat och slitit. Som tur är har vi inte vågat räkna på hur många timmar per vecka vi ägnat åt passionen: jakten på intressanta föremål/inköpsresorna, identifiering, rengöring/renovering, prissättning, marknadsföring, ommöblering i butiken och skyltfönster m.m. dvs allt vi gjort medan butiken varit stängd – i kombination med våra lönejobb. Utöver detta försöker vi tillmötesgå alla er underbara kunder som inte har möjlighet att besöka oss: fakturera, packa och skicka. Sist men inte minst försöker vi ha butiken öppet så att ni kan besöka oss också.

Tyvärr är det inte ekonomiskt möjligt för oss att driva denna typ av butik i Nyköping, hur mycket vi än önskat och försökt. Efter momsinbetalning, skatter, hyra, bensin och alla andra omkostnader blir det tyvärr inte mycket kvar – något som vi visste när vi drog igång – men som i långa loppet blir ohållbart i kombination med all den tid som går åt. Passionen finns kvar, men den fysiska butiken kan inte vara kvar.

Vi kommer att fundera på hur vi går vidare, just nu lite oklart, men en sak är säker: Retroverket kommer att leva vidare i någon mindre/alternativ form! Tills vidare kör vi på som vanligt och mer info kommer.

Till alla er som genom åren stöttat oss genom att handla något – litet eller stort, till alla er som har sålt fantastiska föremål till oss, till alla er underbara följare, till alla er som berömt oss för en fin butik: TACK – utan er är vi inget!

Vi har alla ett val, att handla hållbart från lokala småföretagare ELLER att handla allting nytt från nätet/de stora kedjorna. Handla klokt och medvetet. Välj rätt med tanke på kvalitet, miljön och om du vill ha kvar en levande stad med små personliga butiker!

Hoppas att ni fortsätter följa oss på Instagram mot nya äventyr!

Crister & Lotta